Fietstocht 'Stijlkenmerken van de openbare ruimte' Afdrukken

 

13 juni 2011 (Tweede Pinksterdag) - Fietstocht 'Stijlkenmerken van de openbare ruimte' o.l.v. Mirjam Koevoet

 

Na het grote succes van de eerste tocht op Goede Vrijdag organiseert het Van Eesterenmuseum opnieuw een fietsexcursie in Amsterdam Nieuw-West. Dit keer is het thema Stijlkenmerken van de openbare ruimte. Mirjam Koevoet, directeur van 1:1-stadslandschappen, zal de deelnemers weer rondleiden en verbazen met wederwaardigheden uit verleden, heden en toekomst.

 

Een bijzonder kenmerk van de Westelijke Tuinsteden is dat de bouwblokken niet langer straten begrenzen, maar vrij staan in een nieuw ontworpen landschap. Dit landschap is weids en groen. Bij deze tocht van zo’n twaalf kilometer, gaat het om het herkennen van de samenhang tussen bouwblok en beplanting, het doorgaande perspectief, de vrijwel volledige openbaarheid van het maaiveld en de herhaling van bouwstenen in de openbare ruimte. Bijzonder is bovendien het asymmetrische profiel van de straten, de brede stoepen met bomen en de schitterende kades, bruggen en viaducten die tot de best vormgegeven delen van Nieuw-West behoren.

 

De fietstocht begint om 13:00 uur vanaf het museum, deelnemers zijn welkom vanaf  12:30 uur. Voor een fiets moet zelf gezorgd worden. Naast de vaste tentoonstelling is in het binnenmuseum nu de wisseltentoonstelling “Buurtwinkels in Slotermeer” te zien.

 

Aanmelden via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Het aantal plaatsen is beperkt. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Kosten € 7,50, inclusief een kop koffie of thee en een rijkelijk geïllustreerd fietsboekje met beschrijving van drie tochten door de Westelijke Tuinsteden (32 pagina’s).  Plus de deskundige begeleiding van Mirjam Koevoet, directeur van 1:1 stadslandschappen.

 

Van: www.vaneesterenmuseum.nl

 

Laatst aangepast op dinsdag, 31 mei 2011 14:50
 
ProWest