Boek 'De Stijl van Amsterdam Nieuw-West' Afdrukken

 

Een groep bevlogen buurtbewoners stelde in 2004 een tentoonstelling over Nieuw-West samen. Drie van hen schreven er in 2007 een boek over. In dit boek - 'De Stijl van Amsterdam Nieuw-West' - kunt u lezen over de totstandkoming en de inhoud van de succesvolle tentoonstelling en deze aan de hand van vele foto's bekijken.

Door: Shirley Brandeis


In de zomer van 2003 ontstond het idee onder bewoners Harriët Haakma Wagenaar, Erik Swierstra en Otto Sluizer om vanuit de eigen belevingswereld een beeld te geven van wat zij als bijzonder en kenmerkend zien in de Westelijke Tuinsteden. Een excursie door eigen wijk leverde zelfs voor hen verrassende beelden op. Met hun bevindingen hoopten ze een ieder die de nieuwbouw rigoureus in de tuinsteden wil doorvoeren te laten zien wat het mooie van de huidige wijk is, in de hoop dit te behouden.

Wandelen

Samen met een vormgeefster werden in de tweede helft van 2004 de ideeën uitgewerkt tot de tentoonstelling zoals die van januari 2005 tot oktober 2007 op 6 locaties te zien was. Duidelijk wordt welke bijzondere karakteristieken Nieuw-West (zoals het in deze tijd wordt genoemd) kent, wat bewoners ervan vinden en welke voorgaande stadsuitbreidingen uiteindelijk tot die van de tuinsteden hebben geleid. In de tentoonstelling kan de bezoeker langs de groeiringen van de stad, van Dam tot Sloterplas wandelen en onderweg wat kijkjes nemen op straat.

Haakma Wagenaar, Swierstra en - de later zeer betrokken geraakte - Tineke Rombout maakten er dit jaar een boek van. Hierin leest en ziet u wat de bewoners zagen, besloten en meemaakten. Het is het verhaal achter een succesvol bewonersinitiatief, gelardeerd met fraaie foto's, kortom een tentoonstelling op papier, die de lezer niet moet tegenhouden de echte in leven de lijve te bekijken en zelf te gaan wandelen van Dam tot plas.

'De Stijl van Amsterdam Nieuw-West', ISBN nr. 978-90-78872-02-3.
Prijs 9,95 euro (excl. verzendkosten). Te bestellen bij: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Voorts is het boek te koop bij onder andere boekhandel Meck & Holt aan Tussen Meer 46/48 in Osdorp en bij de Stadsboekwinkel in Gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat 32 in Amsterdam.

 

 

Laatst aangepast op zaterdag, 08 februari 2014 22:15
 
ProWest