Inspraak ProWest over aanwijzing Sloterplas en zijn oevers als beschermd stadsgezicht Afdrukken

 

Stadsdeelvergadering Nieuw-West,
agendapunt 5 Advies aanwijzing Sloterplas en zijn oevers beschermd stadsgezicht.

Amsterdam, 23 mei 2023



Beste Raadsleden,

U heeft 3 documenten ontvangen ter voorbereiding en wij hebben nog aanvullend onze kritiek aan u gestuurd.

Ook u heeft onlangs in de voorjaarsnota kunnen lezen dat b & w koste wat kost het plan voor een nieuwe Meervaart in de plas wil doorzetten. Stelt daarvoor ter beschikking 96 miljoen.

Conclusie: Er gaat dus een groot stuk Sloterplas gedempt worden waardoor het ontwerp van de plas teniet wordt gedaan en er een hele tijd een bouwput ontstaat die veel negatieve gevolgen heeft voor de plas en park.

Maar het gaat b & w helemaal niet om ons bewoners en wat wij willen maar het gaat om prestige van die mensen waaraan u uw advies moet geven.

Heeft u zich gerealiseerd dat al die honderden nieuwe bewoners die nog op het Osdorpplein gebied en rond de plas gaan wonen ook willen recreëren en willen genieten van de Sloterplas en het Sloterpark?

Laat de plas met rust, neem niet alleen ons advies ter harte maar ook die van vele erfgoedbeschermers die zich bijzonder hebben ingezet voor Nieuw-West. U heeft dit kunnen lezen in de door ons gestuurde brieven. Dus demp de plas niet, het is geen IJsselmeer en zoek een goede oplossing voor de Meervaart en zoek een alternatieve oplossing voor de projectontwikkelaren waarmee contracten zijn gesloten.

De Sloterplas is geen bouwlocatie dus adviseer ik voor een aanwijzing tot beschermd stadsgezicht!

Tineke Rombout, voorzitter ProWest

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag, 21 juni 2023 21:58
 
ProWest