Kerkgebouw De Ark niet gesloopt Afdrukken

 

De gedeeltelijke sloop van kerkgebouw De Ark aan de Van Ollefenstraat kan voorlopig niet uitgevoerd worden. Op verzoek van een groep omwonenden en een aantal erfgoedorganisaties, waaronder ProWest, heeft de rechtbank de sloop stilgelegd. De ontwikkelaar dient volgens de rechtbank eerst de verdere juridische procedures af te wachten.

Vanuit de monumentenwereld is al langer verzet tegen de gedeeltelijke sloop van het kerkgebouw. De betrokken monumentenorganisaties en omwonenden willen dat het als gemeentelijk monument beschermde kerkgebouw gaaf behouden blijft. De plannen om de kerk gedeeltelijk te sloop en te vervangen door een flatgebouw zijn voor hen onbespreekbaar.

Uit: de Westerpost van 21 mei 2014.

 

Zie ook: Voorzieningenrechter schort sloopactiviteiten op (www.heemschut.nl)

Voorzieningenrechter schort sloopactiviteiten op

3 mei 2014 - De voorzieningenrechter heeft Heemschut in het gelijk gesteld dat de vergunde activiteiten tot sloop van een deel van de kerk de Ark opgeschort moeten worden tot het moment dat de rechtbank uitspraak doet in de bodemprocedure. De stadsdeel, kerkenraad en de projectontwikkelaar hebben onvoldoende aangetoond dat zij een spoedeisend belang hadden nu al tot sloop over te moeten gaan.

De voorzieningenrechter gaat mee in het pleidooi van Heemschut dat sloop een onomkeerbare situatie met zich mee brengt. Dit belang dient goed te worden afgewogen.

 

 

Laatst aangepast op woensdag, 21 mei 2014 18:07
 
ProWest