Publicatie Cultuurhistorie in de aandachtswijken Afdrukken

 

Op 27 april heeft Wim Eggenkamp, Rijksadviseur Cultureel Erfgoed, de publicatie ’Cultuurhistorie in de stedelijke vernieuwing van de veertig aandachtswijken’ gepresenteerd. Wim Eggenkamp brengt daarin verslag uit van zijn rondgang langs de veertig aandachtswijken.

 

De Rijksadviseur Cultureel Erfgoed heeft alle wijken tegen de achtergrond van de stedelijke vernieuwing, die zich daar voltrekt, tussen oktober 2008 en juli 2010 bezocht. Tijdens dit arbeidsintensieve en tegelijk inspirerende proces heeft hij de samenwerking gezocht met de uitvoerders van de wijkaanpak, waaronder medewerkers van gemeenten, corporaties en bewoners. Behalve verslaglegging van deze bezoeken, benoemt de Rijksadviseur Cultureel Erfgoed ook de ervaringen in de omgang met cultuurhistorie. In een serie aanbevelingen richt Wim Eggenkamp zich vooral tot de gemeenten. Zij verdienen de complimenten en aanmoediging voor de aanpak van hun wijken en kunnen met behulp van de voorbeelden in het boek inspiratie putten uit elkaars praktijken.

 

Hierin staat ook een hoofdstuk over de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam.

 

Bent u benieuwd naar de resultaten van de werkbezoeken of heeft u een vraag hierover? Neem dan contact op met het secretariaat van het College van Rijksadviseurs: 070-3391381

 

Van: http://www.collegevanrijksadviseurs.nl/themas/cultureel-erfgoed/cultuurhistorie-in-de-aandachtswijken/

 

Zie ook: onze Brief aan College van Rijksadviseurs van 22 januari 2010.

 

Laatst aangepast op dinsdag, 31 mei 2011 21:33
 
ProWest